POETRY #5 (HUNTINGTON – PENGORBANAN)


The little girl just could not sleep
Because her thoughts were way too deep
Her mind had gone out for a stroll
And fallen down the rabbit hole


you turned my heart into a wasteland so i planted flowers there


The thundering is so loudly 😫
I’m cuddling my lion but I wished my boyfriend would be already here so I could hide in his arms


Can you imagine a world
where we only saw souls
and not bodies?


Everyone bleeds just saying


Can you imagine a world
where we only saw souls
and not bodies?


I never thought I would end up this much in love. I think I was scared of getting very deep into that feeling portrayed in movies. I’m so happy I didn’t stop myself when I realized where this was going to. I just wanna make her happy, whatever way that should happen. As long as I’ve known her, I’ve wanted to make her happy. It was a strange feeling to have as a friend but it feels natural as breathing right now. I’m so relieved things have settled so that I can be close to her, not only physically, closer than I could ever be by being just her friend. I want to love her through and through until there’s no part of her left unknown that she wants me to know. She’s such a sweet, lovely being, I’m actually surprised the universe could make something like her


my mind is a terrible place, don’t come to me and say
“it’s just a phase.”
cause i’ve been waiting since
several years ago
waiting for the demons to let me go.

— Your Pluto.


my mind is a terrible place, don’t come to me and say
“it’s just a phase.”
cause i’ve been waiting since
several years ago
waiting for the demons to let me go.

— Your Pluto.


‘Pengorbanan ataupun kebaikan hati bukan ukuran cinta. Bukan hak lu buat nuntut keberlangsungan “hak milik” cuma karena lu udah rela ngorbanin banyak hal buat dia.

Dia jadi deket ama elu ya juga bukan ngasih harapan lah, emangnya untuk deket sama seseorang syaratnya harus mau jadi hak milik? Lagian siapa sih yang gak seneng punya temen “baik hati” yang mau nganterin kemana-mana ato ngasih macem2 lol. Heck, kalo pengorbanan lu nggak dibales “cinta” terus lu ngamuk-ngamuk ya artinya jelas lu berkorban bukan karena “kebaikan hati”.’


Men, at 20 you’ve yet to prove yourself.
at 25 you should have a lineup of girl admirers.
at 30 you should be worthy/able to pick top shelf.


Lay with many men, spoiling the gift of your beauty & you end up as undesirable “damaged” goods. Wait until older & you’re about to expire.


It is the most natural thing for men to climb the dominance hierarchy, slay the dragon & be rewarded by the princess. She CHOOSES the hero.


You are not mommy’s boy anymore, son. You are beginning your training as a survival specialist. You’ll kill a lion today! And mothers cried.


Huntington kemudian merumuskan teorinya tentang political order dan political decay. Dalam memahami teori Huntington ini, penting dipahami dua konsep vital: partisipasi politik (political partisipation) dan institutionalisasi politik (political institutionalitation). Partisipasi politik adalah keleluasaan bagi kelompok di masyarakat untuk berpartisipasi di arena politik, sementara institusionalisasi politik adalah proses dimana prosedur dan pengorganisasian alokasi power di masyarakat mendapat nilai dan menjadi stabil. Stabilitas politik, atau political order, adalah hasil dari institutionalisasi politik yang lebih intens dan maju daripada kecepatan dan skup partisipasi politik. Sebaliknya, instabilitas politik—political decay—adalah akibat dari skup dan kecepatan partisipasi politik yang melampaui tingkat institutionalisasi politik. Dalam teori ini, kecepatan dari partisipasi politik dan institusionalisasi politik penting untuk diperhatikan.

Political Participation > Political Institutionalization = Political Decay

Political Participation < Political Institutionaliation = Political Order

Institusi dan proses institutionalisasi kemudian menjadi penting dan sentral dalam teori Huntington. Ia mendefinisikan institusi sebagai “pola perilaku yang stabil, berulang, dan dijunjung” dalam masyarakat dimana institusi mewujud dalam organisasi dan prosedur. Sementara institutionalisasi adalah “proses dimana organisasi dan prosedur menjadi stabil dan dijunjung” oleh masyarakat (hal.12). Fungsi institusi menurut Huntington adalah, “temper, moderate, and redirect that power so as to render the dominance of one social force compatible with the community of many.” (hal. 9).

Jadi institusi memediasi dan meredakan efek power yang digunakan berbagai kelompok sosial secara telanjang dalam arena politik. Dapat dicatat, definisi Huntington perihal institusi sedikit berbeda dengan definisi institusi di literatur New Institutional Economic, yang meminjam definisi Douglas North. Menurut North, institusi adalah peraturan dan regulasi.

Sebagaimana yang James Madison pernah tulis di The Federalist No.51: “the great difficulty lies in this: you must first enable the government to control the governed; and in the next place oblige it to control itself.” (Madison via Huntington, hal.7).

Stabilitas terlebih dahulu setelah itu barulah demokrasi?


I have a friend. One of the best. A musician like me. Two / three years ago he created this musical projects. I helped him wrote lyrics and records vocal and harmonica parts. Didn’t charged for it. He spent maybe 30 or more millions rupiah. The album doesn’t sell and he stops giving guitar tutor. Last month I met him, he already cut his long hair, grow beard, stop smoking because it’s haram, and talks haditz all the time. Cure him for the sake of humanity ? You can’t talk about humanity with people that are losing their job and angry.


do not oversimplify, not all fuckin are good, sometimes you felt like wasting time.. cause you cant see further with that person.

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s